Skanska – Entisen Pöllölaakson purkutyöt

Skanska - Entisen Pöllölaakson purkutyöt

  • Asiakas:

    Skanska Talonrakennus Oy

  • Vuosi:

    2023

Mitä:

Umacon suoritti vuonna 2023 yhden Suomen suurimmista purku-urakoista Skanskalle, kun entisen Pöllölaakson tilat purettiin uutta käyttöä varten. Useista rakennuksista koostuvassa kokonaisuudessa oli noin 30.000 brm2 toimistotilaa ja n. 6.000 brm2 pysäköintitiloja.

Umaconille ympäristöystävällinen ja kestävä purkaminen ovat osa liiketoiminnan arvomaailmaa. Hankkeessa vietiin materiaalijakeiden lajittelu työmaalla aivan uudelle tasolle ja erilaisia jätelajikkeita tulikin yhteensä noin 20 kpl.

Uusiokäytön lisäämisellä ja materiaalikierrätyksellä pystytään vaikuttamaan tutkitusti purkutyön aiheuttamiin hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tehokkaasti. Hankkeen kunnianhimoisena tavoitteena oli maksimoida purettavien materiaalien uusiokäyttö- ja kierrätysaste. Tuloksia voidaan pitää onnistuneina, sillä purettu materiaalimäärä oli yhteensä noin 49.600,00 tn, josta kierrätysaste oli 98,42 %! Lisäksi uudelleenkäyttöön sellaisenaan meni keittiökalusteita, kaiteita, kevyitä lattia- ja seinäelementtejä, metallisia kulkusiltoja sekä mm. uima-altaan kansi. Lisäksi ehjänä purettiin taloteknistä laitteistoa, kuten venttiilejä, kiinteistöautomaatiota, kylmälaitteita ja ilmalämpöpumppuja ym. uusiokäyttöä varten.